sobota 23. novembra 2013

Informačná tabuľa Hatné

Dňa 16. 11. 2013, v slnečnú jesennú sobotu, naše podniklo ďalšiu akciu - osadenie informačnej tabule pri hrádkoch v Hatnom (Hatňanská Skala a Hrádek)




Text informačnej tabule nám po odbornej stránke skontroloval pán Mgr. Jozef Moravčík, ktorý pôsobil niekoľko desaťročí ako archeológ žilinského múzea a ktorý aj v marikovskej doline vykonal v minulosti množstvo archeologických výskumov.

Počasie nám (ako aj v predchádzajúce akcie) opäť prialo. Naše pozvanie zúčastniť sa na odhalení tabule prijala pani starostka obce Hatné, Mgr. Iveta Žilovcová. Ďalšími vzácnymi hosťami boli páni Mgr. Jozef Moravčík a členovia jeho niekdajšieho archeologického krúžkuMartin Olšovský, Dr. Stanislav Miko a Gašpar Zemančík. Pán Štefan Meliš a Ladislav Janech museli pre zdravotné problémy účasť odrieknuť, aj keď len veľmi neradi. Okrem nich prišli zástupcovia Matice Slovenskej a viacero obyvateľov Hatného, ktorým nieje ich história ľahostajná.

Pani starostka nám vyšla veľmi v ústrety jednak tým že spolu s Maticou Slovenskou sa (za obec) podieľa na financovaní tabule a jednak s technickým zabezpečením osadenia tabule v priestoroch novej oddychovej zóny v Hatnom, ktorá leží práve medzi obidvomi hrádkami. Za spoluprácu a ústretovosť je patrí veľká vďaka.
archeológ Jozef Moravčík

Potom sme sa - posilnení dobrým pocitom z vykonanej práce a staroslovanskou medovinou - spoločne vybrali to terénu - navštíviť oba hrádky.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára